Индийската организация за космически изследвания успешно изстреля в космоса ракетата носител

...
Индийската организация за космически изследвания успешно изстреля в космоса ракетата носител
Коментари Харесай

Индия изстреля спътник за изследване на черни дупки

Индийската организация за галактически проучвания сполучливо изстреля в космоса ракетата притежател PSLV-C58, която изведе в орбита спътника XPoSat, оповестява Би Би Си, представено от Българска телеграфна агенция.

Космическата организация разгласи, че с тази задача желае да помогне на учените да подобрят своите „ познания за черните дупки “.

Както оповестява организацията на уеб страницата си, ракетата е изстреляна от космодрума на остров Шрихарикота в Бенгалския залив, където се намира Космическият център Сатиш Дхаван.

Мисията на спътника XPoSat ще бъде главно да учи черни дупки. Според ведомството това е първият му профилиран теоретичен уред за осъществяване на проучвания в региона на галактическите измервания на рентгеновото лъчение от небесни източници. Сателитът носи два потребни товара: POLIX (рентгенов поляриметър за астрономически наблюдения) и XSPECT (система за рентгенова спектроскопия и хронометрия).

Благодарение на сполучливото изстрелване на XPoSAT Индия стана втората страна след Съединени американски щати, разполагаща със станция за проучване на черни дупки и неутронни звезди, показват от Индийската галактическа организация.

Оборудването, инсталирано на ракетата-носител, ще разреши провеждането на още 10 научни опита.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР